Termeni și condiții
Termeni și condiții comerciale
DISPOZIȚII GENERALE
1.1. Acești termeni și condiții generali (denumiți în continuare „Termeni și condiții”) se aplică relațiilor comerciale care apar între cumpărător și vânzător: ODIMON s.r.o., Vajnorská 56/46, 831 03 Bratislava, Nr. ord. reg. Comerțului: 56175345, CUI/CIF: 2122244509, Nr. de ident. TVA: SK2122244509, înregistrată în Registrul Comerțului administrat de Bratislava III, secțiunea Sro, numărul de înregistrare 177727/B (denumită în continuare „vânzătorul”), pe baza contractelor încheiate prin intermediul sistemului de comerț electronic (denumit în continuare „e-shop”).
1.2. Termenii și condițiile definesc și specifică mai clar drepturile și obligațiile vânzătorului și cumpărătorului și, în forma lor actuală, constituie parte integrantă a contractului de vânzare. În cazul în care între vânzător și cumpărător nu a fost convenit un contract de vânzare scris, comanda electronică în magazinul online este considerată o propunere de încheiere a contractului, care este considerat încheiat în momentul în care vânzătorul confirmă comanda.
1.3. Vânzătorul are dreptul să modifice termenii și condițiile, care devin valabili și aplicabili din ziua publicării lor pe site-ul web. Relațiile contractuale care au apărut înainte de intrarea în vigoare a noilor termeni și condiții comerciale sunt reglementate de termenii și condițiile aplicabile la momentul încheierii acestor relații contractuale.
1.4. Prin Vânzător se înțelege operatorul magazinului online.
1.5. Prin Cumpărător se înțelege o persoană fizică sau juridică care, prin intermediul coșului de cumpărături, a trimis o comandă electronică autorizată de ea însăși, procesată de sistemul magazinului online.
1.6. Prin Produse se înțeleg toate produsele prezentate în lista actuală de pe paginile magazinului online.
1.7. Prin Comandă electronică se înțelege formularul electronic trimis, care conține informații despre cumpărător, lista produselor comandate din oferta magazinului și prețul acestora, procesat de sistemul magazinului. Comanda electronică poate fi completată și trimisă doar de un client înregistrat.
1.8. Prin Înregistrare se înțelege înregistrarea clientului înainte de plasarea comenzii. La înregistrare, clientul este obligat să completeze corect și complet toate datele sale personale indicate în formularul de înregistrare. Aceste date vor fi folosite de vânzător exclusiv în scopul procesării comenzii și comunicării cu clientul. În cazul furnizării de date incomplete sau incorecte, vânzătorul își rezervă dreptul de a nu procesa comanda.
1.9. Prin confirmarea comenzii ferme, cumpărătorul confirmă că a luat la cunoștință Termenii și condițiile comerciale și că le acceptă fără rezerve. Relațiile dintre cumpărător și vânzător se supun acestor Termeni și condiții comerciale, care sunt obligatorii pentru ambele părți. Relațiile dintre vânzător și cumpărător care nu sunt reglementate de comanda fermă sau de Termenii și condițiile comerciale se supun dispozițiilor legale aplicabile în Republica Slovacă, în special Codului Civil, Codului Comercial, Legea nr. 250/2007 privind protecția consumatorului, Legea nr. 102/2014 privind protecția consumatorului la vânzarea de bunuri sau prestarea de servicii în baza unui contract la distanță sau a unui contract încheiat în afara spațiilor comerciale ale vânzătorului și privind modificarea și completarea unor acte legislative, și Legea nr. 22/2004 privind comerțul electronic.
MODALITATEA DE LIVRARE A BUNURILOR:
2.1. Bunurile comandate pot fi livrate cumpărătorului prin intermediul:
2.1.1. Prin curier GLS.
- Costul de transport prin sistemul de curierat GLS este 29,00 RON
- Compania de curierat GLS nu are posibilitatea de deschidere și verificare colet
- Costul transportului pentru colete de peste 50 kg – evaluare individuală de către un angajat.
După expedierea coletului, veți primi prin e-mail o notificare de expediere împreună cu numărul de urmărire, pentru a putea monitoriza starea livrării online.
Valoarea maximă a comenzii cu plata ramburs este de 3500 RON.
PLATA PENTRU PRODUSE
3.1. Prețul pentru produsele comandate poate fi achitat:
3.1.1. Ramburs în numerar sau cu cardul la livrare către cumpărător.
3.1.2. Prin transfer bancar – este posibil să plătiți prețul de achiziție doar pentru comenzi peste 1000 RON.
3.1.3. Cu cardul online – puteți plăti în siguranță și confortabil, folosind unul dintre următoarele tipuri de carduri: MasterCard, VISA, VISA Electron, Maestro sau Google Pay. Plata se efectuează pe pagina securizată a portalului GP WebPay.
LIVRAREA PRODUSELOR
4.1. Prin locul de îndeplinire a contractului se înțelege sediul (domiciliul) sau locul de desfășurare a activității cumpărătorului, specificat în formularul de înregistrare. Vânzătorul își rezervă dreptul de a livra produsele și prin intermediul companiei ODIMON s.r.o., Vajnorská 56/46, 831 03 Bratislava, Nr. reg. comerț: 56175345, CUI/CIF: 2122244509, Nr. de ident. TVA: SK2122244509, înregistrată în Registrul Comerțului administrat de Bratislava III, secțiunea: Sro, număr de înregistrare: 177727/B. Produsele comandate de cumpărător vor fi livrate prin intermediul serviciilor unor terțe părți.
4.2. În cazul în care comanda nu poate fi onorată integral dintr-o singură livrare, cumpărătorul va plăti costul de livrare conform sumei menționate în comandă. Costul de livrare pentru livrările suplimentare parțiale nu va fi plătit de cumpărător.
4.3. Firma de curierat este responsabilă pentru colet din momentul predării acestuia către cumpărător. Cumpărătorul este obligat să inspecteze coletul la livrare, iar în cazul deteriorării vizibile sau chiar al lipsei unei părți din produs, este obligat să reclame imediat acest lucru curierului, să completeze cu acesta un proces-verbal de reclamație, și să nu accepte coletul. În acest caz, curierul returnează coletul, iar vânzătorul va expedia un nou produs cumpărătorului.
4.4. Produsul va fi livrat clientului – cumpărătorului – cel târziu în termen de 1-5 zile de la confirmarea comenzii. În cazul în care cumpărătorul a ales un alt mod de livrare decât curier, produsul poate fi livrat și în ziua următoare confirmării comenzii. Vânzătorul nu este responsabil pentru nelivrarea produsului cauzată de furnizor din cauza oricărei limitări, anulări a drepturilor de distribuție sau alte obstacole imprevizibile.
COMENZI
5.1. Vânzătorul oferă clienților posibilitatea de a comanda direct din confortul casei lor, cu opțiunea de a cumpăra nonstop. Clienții pot comanda ușor și comod prin intermediul coșului de cumpărături. Obiectul contractului este produsul menționat în contractul de vânzare – comandă.
5.2. Vânzătorul se obligă să livreze clientului doar produse în stare perfectă și în conformitate cu specificațiile sau proprietățile obișnuite pentru acel tip de produs, în conformitate cu normele, reglementările și ordinele aplicabile pe teritoriul Republicii Slovace.
5.3. Condiția de valabilitate a comenzii electronice este completarea tuturor datelor solicitate și a elementelor necesare specificate în formularul electronic de comandă.
5.4. Comanda reprezintă o propunere de contract de vânzare. Pentru încheierea valabilă a contractului de vânzare, este necesară confirmarea comenzii de către vânzător prin e-mail – în cadrul procesului „în curs de procesare”. Până la această confirmare, comanda nu este obligatorie pentru vânzător. Un e-mail informativ privind înregistrarea comenzii în sistem nu este considerat o confirmare a comenzii.
COMANDAREA PRODUSELOR
6.1. Comenzile în magazinul online se realizează prin intermediul coșului de cumpărături.
6.2. La plasarea comenzii, cumpărătorul completează toate câmpurile obligatorii din formular, indicând că a luat la cunoștință Termenii și condițiile comerciale, Informațiile privind exercitarea dreptului de retragere și că este de acord cu acestea. În caz contrar, comanda nu poate fi trimisă și deci nici confirmată de vânzător.
6.3. Comenzile sunt înregistrate în sistem în ordinea în care sunt primite.
6.4. Condiția pentru valabilitatea comenzii electronice este completarea adevărată și completă a tuturor datelor solicitate prin formularul de înregistrare, pentru a permite livrarea fără probleme.
6.5. Toate comenzile electronice înregistrate în sistem sunt considerate o propunere de încheiere a contractului și sunt obligatorii pentru cumpărător.
6.6. Confirmarea comenzii electronice – adică trecerea la statusul „în procesare” – reprezintă acceptarea propunerii de încheiere a contractului de către vânzător. Momentul acceptării reprezintă încheierea efectivă a contractului de vânzare între vânzător și cumpărător.
6.7. Prețul produsului menționat în comanda confirmată este definitiv.
6.8. Înainte de confirmarea finală și fermă a comenzii, cumpărătorul poate verifica întreaga comandă și datele introduse.
6.9. În cazul în care cumpărătorul este de acord cu forma finală a comenzii, aceasta este considerată valabilă și este trimisă pentru procesare.
6.10. La adresa de e-mail introdusă în formular, sistemul vânzătorului trimite automat un e-mail în care cumpărătorul primește confirmarea înregistrării comenzii.
6.11. În cazul în care produsul comandat nu este în stoc și nu poate fi livrat din diverse motive în termenul de livrare indicat, vânzătorul va informa cumpărătorul prin e-mail sau telefonic. În acest caz, cumpărătorul are dreptul să anuleze comanda sau să o modifice conform înțelegerii reciproce.
6.12. În termen de 3–5 zile lucrătoare de la primirea comenzii, vânzătorul va trimite cumpărătorului la adresa de e-mail indicată în comandă un e-mail în care va confirma în mod expres primirea propunerii de încheiere a contractului și transmiterea comenzii pentru procesare ulterioară, sau îl va informa că propunerea de încheiere a contractului conform comenzii nu poate fi acceptată. Contractul de vânzare este încheiat în momentul în care vânzătorul trimite cumpărătorului un e-mail în care confirmă în mod expres acceptarea propunerii de încheiere a contractului și transmiterea comenzii pentru procesare. Din acel moment iau naștere drepturi și obligații reciproce între cumpărător și vânzător, reglementate de contractul de vânzare și de acești termeni și condiții comerciale.
6.13. Vânzătorul își rezervă dreptul de a nu accepta comanda în cazuri justificate, în special în cazul epuizării stocului de produse, al indisponibilității produsului la furnizor sau în cazul unei erori evidente privind prețul sau descrierea produsului în catalogul sau magazinul online.
6.14. ANULAREA COMENZII: Fiecare comandă poate fi anulată de către cumpărător în termen de 24 de ore de la trimitere, fie telefonic, fie prin e-mail, chiar și fără a furniza un motiv. Este necesar să se menționeze numele, e-mailul, numărul comenzii și descrierea/cantitatea produselor sau serviciilor comandate.
PREȚURI
7.1. În magazinul online, toate prețurile sunt afișate ca prețuri cu amănuntul, sunt finale și includ TVA. Vânzătorul este plătitor de TVA. Vânzătorul se obligă să respecte prețurile specificate în comanda confirmată de către cumpărător.
7.2. Având în vedere fluctuația prețurilor produselor oferite pe piață, vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica prețurile produselor oferite. Vânzătorul are, prin urmare, dreptul de a actualiza prețurile fără notificare prealabilă. Prețurile din comanda valabilă sunt valabile pentru acea comandă specifică până la procesarea ei. În cazul unei comenzi mai mari dintr-un anumit produs, vânzătorul poate oferi reduceri individuale.
RETRAGEREA DIN CONTRACT ȘI RETURNAREA PRODUSELOR
8.1. Conform § 7 din Legea nr. 102/2014 privind protecția consumatorului la vânzarea de bunuri sau prestarea de servicii în baza unui contract încheiat la distanță sau în afara spațiilor comerciale ale vânzătorului, cumpărătorul are dreptul de a se retrage din contractul încheiat la distanță sau în afara spațiilor comerciale ale vânzătorului, fără a oferi un motiv, în termen de 14 zile de la preluarea produsului. Se consideră că produsul a fost preluat de către cumpărător în momentul în care cumpărătorul sau o terță persoană desemnată de acesta, alta decât transportatorul, preia toate părțile comenzii, sau:
a) în cazul în care produsele dintr-o singură comandă sunt livrate separat, în momentul preluării ultimului produs;
b) în cazul în care produsul este livrat în mai multe părți sau bucăți, în momentul preluării ultimei părți sau ultimei bucăți;
c) în cazul livrării regulate a produselor într-o anumită perioadă, în momentul preluării primului produs livrat.
Cumpărătorul se poate retrage din contract chiar înainte de începerea termenului de retragere.
8.2. Cumpărătorul poate exercita dreptul de retragere conform punctului 8.1 în scris, adresându-se vânzătorului, fie pe suport de hârtie, fie pe un alt suport durabil; dacă contractul a fost încheiat verbal, retragerea se face printr-o declarație clar formulată a consumatorului care exprimă voința sa de a se retrage din contract (denumit în continuare „notificare de retragere din contract”). Consumatorul poate folosi formularul de retragere din contract, care poate fi descărcat aici.
8.3. Cumpărătorul este obligat să returneze produsul vânzătorului sau persoanei împuternicite de acesta pentru preluare cel târziu în termen de 14 zile de la data retragerii din contract. În cazul retragerii din contract, cumpărătorul trimite produsul la adresa:
ODIMON s.r.o., Kvaššovec 1299/10, 018 41 Dubnica nad Váhom, împreună cu dovada de plată.
În caz de retragere, cumpărătorul suportă costurile de returnare a produsului către vânzător sau persoana împuternicită.
Cumpărătorul este responsabil pentru scăderea valorii produsului cauzată de manipularea acestuia într-un mod care depășește manipularea necesară pentru a stabili caracteristicile și funcționalitatea produsului.
8.4. Cumpărătorul NU TRIMITE produsul returnat cu ramburs! Produsul returnat fără un motiv trebuie să fie ambalat și neavariat, altfel returnarea nu va fi acceptată.
În cazul retragerii din contract, consumatorul suportă doar costurile de returnare a produsului către vânzător sau persoana împuternicită. Aceasta nu se aplică în cazul în care vânzătorul a fost de acord să le suporte sau dacă vânzătorul nu a informat consumatorul că, în cazul retragerii din contract, acesta trebuie să suporte costurile returnării.
De asemenea, în cazul retragerii dintr-un contract încheiat la distanță, consumatorul suportă și costurile returnării în cazul în care, datorită naturii produsului, acesta nu poate fi returnat prin poștă.
8.5. Vânzătorul este obligat, fără întârzieri nejustificate, cel târziu în termen de 14 zile de la primirea notificării de retragere din contract, să restituie consumatorului toate plățile primite în baza contractului sau în legătură cu acesta, inclusiv costurile de livrare, transport, taxe poștale și alte taxe.
În cazul retragerii din contract în care obiectul este un produs, vânzătorul nu este obligat să returneze banii consumatorului înainte de a-i fi returnat produsul sau până când consumatorul nu dovedește că a trimis produsul înapoi, cu excepția cazului în care vânzătorul decide să recupereze produsul personal sau printr-o persoană împuternicită.
8.6. Vânzătorul este obligat să restituie consumatorului suma plătită prin același mijloc de plată folosit de consumator. Acest lucru nu afectează dreptul consumatorului de a conveni împreună cu vânzătorul un alt mod de rambursare; în acest caz, consumatorului nu îi vor fi percepute costuri suplimentare.
8.7. Vânzătorul nu este obligat să ramburseze consumatorului costurile suplimentare, dacă acesta a optat pentru un alt mod de livrare decât cel mai ieftin mod standard oferit de vânzător. Costurile suplimentare înseamnă diferența dintre livrarea aleasă de consumator și cea mai ieftină livrare oferită de vânzător.
8.8. Dacă, pe baza contractului încheiat în afara spațiilor comerciale, produsul a fost livrat consumatorului la domiciliu și, din cauza naturii sale, nu poate fi returnat prin poștă, vânzătorul este obligat să se ocupe de colectarea produsului pe cheltuiala sa în termen de cel mult 14 zile de la notificarea de retragere.
8.9. Prin acord, suma rambursată poate fi oferită sub formă de voucher pentru alt produs de valoare echivalentă, care va fi trimis fie cu o comandă viitoare a clientului, fie separat. Dacă produsul este trimis separat (în cazul schimbului), livrarea nu va fi taxată, cu excepția cazului în care este vorba de al doilea schimb.
RECLAMAȚIA PRODUSELOR
9.1. Cumpărătorul este obligat să verifice toate produsele livrate și, fără întârziere nejustificată, să controleze completitudinea acestora după livrare. Orice neconcordanță între produsul livrat și cel menționat în documentul de însoțire trebuie anunțată imediat vânzătorului.
9.2. Vânzătorul acceptă doar reclamațiile pentru produsele cumpărate prin magazinul său online, în baza dovezii de plată – sau a unei copii a acesteia. Această procedură de reclamație nu se aplică relațiilor comerciale între vânzător și cumpărători care sunt persoane juridice (potrivit § 2 alin. 2 din Legea nr. 513/1991 – Codul Comercial, în forma actualizată; denumit în continuare „Codul Comercial”). Astfel de relații comerciale dintre ODIMON s.r.o. și cumpărători – persoane juridice – se supun prevederilor relevante ale Codului Comercial (în special § 429 și § 409 și următoarele din Codul Comercial). Dacă nu este convenit altfel într-un caz specific, perioada de garanție (garanția pentru calitate) este de 12 luni de la data achiziției pentru cumpărători – persoane juridice.
9.3. Cumpărătorul completează formularul de reclamație și trimite produsul reclamat împreună cu o copie a facturii, datele sale de contact și o descriere exactă a defectului la adresa vânzătorului:
ODIMON s.r.o., Kvašovec 1299/10, 018 41 Dubnica nad Váhom
9.4. Reclamațiile produselor vor fi procesate în conformitate cu Codul civil al Republicii Slovace și Legea nr. 250/2007 privind protecția consumatorului, în forma actualizată.
9.5. Dacă este vorba despre un defect care poate fi remediat, cumpărătorul are dreptul ca acesta să fie eliminat gratuit, la timp și corect. Vânzătorul este obligat să înlăture defectul fără întârziere nejustificată.
9.6. Cumpărătorul poate, în locul înlăturării defectului, să solicite înlocuirea produsului sau a unei părți componente, dacă defectul afectează doar o parte a produsului, cu condiția ca acest lucru să nu genereze costuri disproporționate pentru vânzător, în raport cu prețul produsului sau gravitatea defectului.
Defectul se definește ca o schimbare a proprietăților produsului apărută din cauza utilizării unui material nepotrivit sau de calitate slabă, a erorilor tehnologice sau a unei soluții constructive necorespunzătoare. Nu este considerată defect o schimbare a proprietăților produsului care apare în perioada de garanție ca urmare a uzurii, deteriorării mecanice, utilizării incorecte, întreținerii insuficiente sau necorespunzătoare, modificărilor naturale ale materialului din care este realizat produsul, sau din cauza altor intervenții incorecte ale utilizatorului sau ale unei terțe părți ori din cauza expirării duratei de viață a produsului sau a unei părți a acestuia.
9.7. Vânzătorul poate întotdeauna, în locul remedierii defectului, să înlocuiască produsul defect cu unul fără defect, dacă acest lucru nu cauzează dificultăți majore pentru cumpărător.
9.8. Dacă este vorba despre un defect care nu poate fi înlăturat și care împiedică utilizarea corespunzătoare a produsului, cumpărătorul are dreptul la înlocuire sau la retragerea din contract. Același drept revine cumpărătorului și în cazul în care este vorba despre defecte care pot fi remediate, dar care apar în mod repetat după reparație sau dacă produsul are mai multe defecte și nu poate fi utilizat în mod corespunzător.
9.9. În cazul altor defecte care nu pot fi remediate, cumpărătorul are dreptul la o reducere echitabilă din prețul produsului.
9.10. Formularul-model pentru exercitarea unei reclamații poate fi descărcat aici.
PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
10.1. Datele cu caracter personal sunt protejate împotriva publicării și utilizării de către terți. Sunt utilizate exclusiv pentru trimiterea comenzii către client și pentru comunicarea cu acesta.
10.2. Relațiile juridice și condițiile care nu sunt reglementate expres în acest document, precum și eventualele litigii rezultate din neîndeplinirea acestor condiții, se supun prevederilor relevante ale Codului Civil al Republicii Slovace. Drepturile cumpărătorului față de vânzător rezultate din Legea nr. 250/2007 privind protecția consumatorului rămân neafectate de aceste condiții.
10.3. Vânzătorul și cumpărătorul nu răspund pentru neîndeplinirea obligațiilor care rezultă din aceste condiții dacă aceasta este cauzată de forță majoră sau de circumstanțe care exclud responsabilitatea. În astfel de cazuri, partea afectată are dreptul la o prelungire rezonabilă a termenului de îndeplinire a obligațiilor.
10.4. Cumpărătorul declară că, în conformitate cu Legea nr. 18/2018 privind protecția datelor cu caracter personal, în forma modificată, este de acord cu prelucrarea și stocarea datelor sale personale necesare pentru activitățile vânzătorului și pentru gestionarea acestora în toate sistemele sale informatice. Vânzătorul se obligă să trateze datele personale în conformitate cu legislația aplicabilă a Republicii Slovace. Cumpărătorul oferă acest consimțământ pe termen nelimitat.
10.5. Prin acceptarea acestor Termeni și condiții conform punctului 1.9, cumpărătorul își exprimă acordul pentru furnizarea datelor personale către ODIMON s.r.o., Vajnorská 56/46, 831 03 Bratislava, acolo unde acestea sunt necesare pentru desfășurarea activității, în special în legătură cu înregistrarea în registrul comerțului. Acest consimțământ poate fi retras în orice moment în scris. Consimțământul expiră în termen de 1 lună de la primirea retragerii scrise de către vânzător.
10.6. Operatorul serverului utilizează, în scopuri de marketing, serviciul statistic Google Analytics, care este supus condițiilor comerciale menționate și protejează datele colectate în conformitate cu legislația europeană aplicabilă.
10.7. Gradul de satisfacție al clientului este verificat printr-un chestionar e-mail în cadrul programului „Clienți verificați”, la care magazinul nostru online este afiliat. Aceste chestionare vă vor fi trimise după fiecare achiziție, cu condiția să nu le refuzați conform § 7 alin. 3 din Legea nr. 480/2004 privind anumite servicii ale societății informaționale. Prelucrarea datelor cu caracter personal în cadrul acestui program se realizează în baza interesului nostru legitim, care constă în evaluarea satisfacției clienților cu privire la achiziția realizată prin intermediul magazinului nostru. Pentru trimiterea chestionarului, folosim un operator de date, care este administratorul portalului Heureka.sk; către acesta vom furniza adresa dumneavoastră de e-mail. Datele dumneavoastră personale nu vor fi transmise niciunei terțe părți în scopuri proprii. Vă puteți opune în orice moment trimiterii chestionarelor printr-un link din e-mailul cu chestionarul. Dacă vă opuneți, nu vă vom mai trimite alte chestionare.
SOLUȚIONAREA EXTRAJUDICIARĂ A LITIGIILOR
11.1. Cumpărătorul are dreptul să se adreseze vânzătorului cu o cerere de remediere în cazul în care nu este mulțumit de modul în care vânzătorul a soluționat reclamația sa sau dacă consideră că vânzătorul i-a încălcat drepturile. Cumpărătorul are dreptul să depună o propunere de inițiere a unei proceduri alternative (extrajudiciare) de soluționare a litigiului la o entitate de soluționare alternativă a litigiilor, dacă vânzătorul a răspuns negativ cererii menționate mai sus sau nu a răspuns în termen de 30 de zile de la trimiterea acesteia. Acest lucru nu aduce atingere dreptului cumpărătorului de a se adresa instanței.
11.2. Pentru soluționarea extrajudiciară a unui litigiu de consum provenit dintr-un contract de vânzare, este competentă Inspecția Comercială Slovacă, care poate fi contactată în acest scop la adresa:
Inspecția Comercială Slovacă, Inspectoratul Central al Inspecției Comerciale Slovace, info@soi.sk, 📬 P.O. BOX 29, Bajkalská 21/A, 827 99 Bratislava https://www.soi.sk/
sau prin intermediul altor entități înscrise în registrul entităților de soluționare alternativă a litigiilor administrat de Ministerul Economiei al Republicii Slovace.
În cazul unui litigiu transfrontalier, cumpărătorul se poate adresa Centrului European al Consumatorilor:
www.esc-sr.sk, care va furniza o adresă de contact electronică sau telefonică către entitatea competentă pentru soluționarea litigiului. Platforma de soluționare online a litigiilor dintre comercianți și consumatori din cadrul contractelor de vânzare online se găsește aici: http://ec.europa.eu/consumers/odr/
11.3. Vânzătorul este autorizat să vândă bunuri pe baza unei licențe comerciale. Controlul licenței comerciale este efectuat, în cadrul competențelor sale, de către oficiul districtual competent. Inspecția Comercială Slovacă efectuează, în limitele sale, supravegherea respectării Legii nr. 250/2007 privind protecția consumatorilor, în forma modificată.
Consecințele retragerii din contract
2.1. După retragerea din contract, vom rambursa toate plățile primite de la dumneavoastră fără întârzieri nejustificate, cel târziu în termen de 14 zile de la data primirii notificării de retragere. Aceasta include și costurile de livrare (cu excepția costurilor suplimentare generate dacă ați ales o metodă de livrare diferită față de cea mai ieftină standard oferită de noi). Rambursarea nu include alte costuri suplimentare.
2.2. Rambursarea va fi efectuată după ce produsul returnat ajunge la noi sau după ce ne furnizați dovada că a fost returnat – în funcție de care eveniment are loc primul. Rambursarea se va face în același mod în care a fost efectuată plata inițială, cu excepția cazului în care se convine altfel – în orice caz, fără taxe suplimentare.
2.3. Vă rugăm să trimiteți produsul înapoi fără întârzieri nejustificate, cel târziu în termen de 14 zile de la data la care ne-ați informat că vă retrageți din contract.
Adresa pentru retur:
ODIMON s.r.o., Kvašovec 1299/10, 018 41 Dubnica nad Váhom
Termenul este considerat respectat dacă trimiteți produsul înainte de expirarea perioadei de 14 zile.
2.4. Veți suporta costurile directe de returnare a produsului către vânzător sau către persoana autorizată de acesta.
2.5. Sunteți responsabil pentru orice diminuare a valorii produsului rezultată din manipularea acestuia în alt mod decât este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și funcționalitatea produsului.
2.6. Formularul-tip de retragere din contract poate fi descărcat aici.
Acești termeni și condiții comerciale au fost redactați de către reprezentantul juridic al societății ODIMON s.r.o. și sunt, la fel ca întregul conținut al site-ului web, protejați de legea drepturilor de autor. Sunt semnați de autor și intră în vigoare la data de 14.03.2025.